Cele mai bune ceaiuri de toamna pe care trebuie sa le incerci

Odata cu instalarea toamnei, putem spune ca, oficial, a inceput sezonul pentru savurat ceaiuri calde si aromate. Stim cu totii ca acest anotimp este despre o atmosfera confortabila acasa, parfumuri si culori deosebite, rasfat, caldura si multe momente de tihna. Asadar, trebuie sa ne pregatim cum se cuvine cu cateva ceaiuri de toamna delicioase! Nicio alta licoare mai imbietoare nu ne poate incalzi si incanta mai bine zilele racoroase de toamna decat un ceai fierbinte si savuros! Descopera mai departe cateva recomandari de sezon pe care trebuie neaparat sa le incerci.
Care sunt cele mai bune ceaiuri de toamna
Cu siguranta, toamna este mult mai prietenoasa atunci cand ai o cana de ceai alaturi! Insa, nu trebuie pierdut din vedere faptul ca stresul, oboseala si anxietatea incep sa ne bata la usa pe masura ce vremea se schimba. In plus, in acest anotimp trebuie sa-i aducem corpului un plus de vitamine, minerale si antioxidanti, astfel incat sa-l putem pregati pentru iarna si sal antrenam importiva racelilor. Bineinteles, ceaiul este perfect in orice perioada a anului, insa in acest sezon trebuie sa ne indreptam atentia mai mult catre ceaiurile de toamna, care sunt mai aromate si mai condimentate. Iata ce bauturi calde trebuie sa incerci:
Ceai de macese
Este unul dintre cele mai cunoscute remedii naturale, dar si un ceai pe care il consumam cu precadere toamna si iarna. Ceaiul de macese imbogateste starea de sanatate a organismului, iar multitudinea de vitamine pe care le contine ajuta la intarirea sistemului imunitar. Acesta functioneaza ca un calmant, de aceea este recomandat in caz de insomnii, migrene, oboseala fizica cronica sau astenii. Mai mult, ceaiul de macese are un continut ridicat de vitamina P si contribuie la prevenirea bolilor cardiovasculare. Minunata bautura nu trebuie consumata doar calda, ci poate fi pastrata si in sticla, la rece. Cu un strop de esenta de lamaie sau portocala, ceaiul de macese va putea fi consumat oricand, mai ales ca devine un rasfat pentru trup si suflet.
Ceai de echinaceea
Acesta este indicat pentru sustinerea imunitatii si apararea organismului de diversi factori infectiosi. Ceaiul de echinaceea este considerat un antibiotic natural, efectele sale miraculoase fiind datorate numeroaselor principii active pe care le contine: uleiuri volatile, glucozide, rasini, flavonoide, polizaharide, cupru, potasiu, fier, iod si vitaminele A, E sic C.

Doua sau trei cani de ceai de echinaceea in fiecare zi poate reprezenta scutul tau de aparare impotriva multor afectiuni de sezon. De asemenea, pentru o mai buna protectie importiva racelilor de toamna poti combina echinaceea cu arnica pentru ca ambele sunt plante imunostimulente.
Ceai de cimbrisor
Indicat pentru tuse convulsiva, raguseala sau bronsita, ceaiul de cimbrisor este unul dintre cele mai bune ceaiuri de toamna. Acesta are proprietati expectorante, antiastmatice, antiseptice pulmonare si intestinale, antitusive, carminative, stomahice, antivirale, dezinfectante si reconfortante. O cana de ceai de cimbrisor calmeaza spasmele cailor respiratorii si poate deveni un bun tonic in cazul anemiilor. Totodata, folosit extern, acest ceai linisteste sistemul nervos, dar si durerile provocate de reumatism ori guta.
Ceai de dud
Mai putin cunoscut decat alte tipuri de ceaiuri de toamna, ceaiul din frunze de dud are numeroase proprietati benefice pentru organism. Delicioasa bautura tine raceala la distanta si, la fel ca ginsengul, are actiuni antiimbatranire. Infuzia preparata din frunzele de dud poate fi un tratament adjuvant pentru boli precum diabetul zaharat, gastrita sau bolile de ficat. De asemenea, este indicata in caz de afectiuni pulmonare, tuse, insomnii, nevroze, afectiuni ale gatului, angina, afte bucale ori schimbarile bruste de temperament.
Ceai de fenicul
Excelent digestiv, ceaiul preparat din seminte de fenicul contine si substante naturale – creosol si alfa-pinen – care calmeaza si face tusea mai productiva si ajuta la decongestionare. Se recomanda ceai de fenicul si pentru bronsitele usoare, dar si pentru faptul ca are in compozitia sa o serie de antioxidanti si vitamine precum A, B, C si D.
Ceai de afin
In categoria ceaiurilor de toamna includem si aceasta bautura delicioasa obtinuta din frunze si fructe de afin.

Eficient pentru cresterea imunitatii si a nivelului de energie, ceaiul de afin imbunatateste starea generala a organismului. Totodata, acesta are proprietati antiinflamatorii, antiseptice, astringente, antibiotice si antioxidante. Afinele se regasesc printre fructele care au cel mai ridicat continut de antioxidanti, esentiali in lupta impotriva radicalilor liberi.
Ceai de merisor
Minunatele fructe de merisor sunt foarte des consumate la micul dejun sau adaugate in deserturi, insa ele pot fi utilizate si pentru a face ceai de merisor. Licoarea obtinuta din aceste mici fructe se foloseste pentru sustinerea cavitatii bucale, afectiuni virale, precum laringite sau faringite, tulburari digestive si boli cardiovasculare.
Ceai de menta
Pentru relaxare si o stare de bine in acest sezon racoros se poate consuma si ceai de menta. Cu un efect stimulant asupra sistemului nervos, acesta induce o stare de revigorare generala. Mai mult de atat, ceaiul de menta reduce febra, inflamatia si disconfortul asociate acesteia, ajuta la scaderea in greutate si stimuleaza sistemul imunitar. Prin relaxarea muschilor de la gat si piept, minunata licoare poate elimina simptomele de frig si gripa.
Ceai de musetel
Pe lista ceaiurilor de toamna trebuie neaparat sa includem si ceaiul de musetel, un adevarat remediu traditional cu numeroase beneficii pentru organism. Este ideal pentru viroze respiratorii, migrene, anxietate, insomnie, stari gripale sau probleme din sfera intestinala. Florile de musetel sunt bogate in vitamine, minerale si in principii active sub forma de uleiuri volatile, astfel ca are proprietati antiseptice, anestezice, antispastice, carminative, antiinflamatoare si cicatrizante.
De ce este indicat sa consumi ceaiuri toamna
Este ideal sa consumi ceaiuri in fiecare anotimp, indiferent daca il preferi cald sau rece. Insa, in lunile reci ale anului, acesta iti poate oferi beneficii suplimentare.

Desigur, sunt o multime de ceaiuri de toamna pe care le poti incerca, fiecare dintre ele perfecte pentru clipele tale de relaxare. Vezi mai departe de ce este indicat sa consumi o astfel de bautura toamna:
- Iti ofera hidratarea de a care ai nevoie
- Te ajuta sa functionezi in parametri optimi, mai ales daca te trezesti mai greu dimineata
- La fel ca si cafeaua, ceaiul contine teina, asa ca iti ofera un impuls sa-ti incepi ziua cu energie
- Ceaiurile de toamna iti imbunatatesc sistemul imunitar
- Calmeaza gatul iritat si ajuta la combaterea inflamatiilor din corp
- Combate virusurile si bacteriile
- Reduce depresia si favorizeaza relaxarea
- Diminueaza starile de anxietate
- Stimuleaza functiile organelor interne
- Iti ofera vitamine, minerale si antioxidanti.
Pe langa aceste ceaiuri de toamna prezentate mai sus poti lua in considerare si alte sortimente care cresc rezistenta in fata bolilor si sunt celebre pentru calitatile lor energizante. Vorbim aici de ceaiurile de lavanda, ghimbir, catina, trandafir, lamaie ori ceai verde, iar lista poate continua. In general, este important sa consumi o cana de ceai in fiecare zi, fie ca vrei sa-i aduci un aport de nutrienti organismului sau pur si simplu ai nevoie sa te relaxezi.
Lasă un răspuns