Despre noi

Ceaiuri naturale prezinta o gama diversificata de plante medicinale. Aceasta idee de a prezenta ceaiurile naturale a pornit de la faptul ca de-a lungul secolelor ceaiul a ocupat un loc aparte in viata oamenilor, devenind totodata si un stil de viata.  Ne-am propus sa oferim informatii pretioase despre plante si efectele lor asupra sanatatii, atat pentru cei care indragesc ceaiul cat si pentru cei care abia il descopera. 

Inca din cele mai vechi timpuri, plantele medicinale au fost singurele noastre medicamente. Popoarele antice, precum hindusii, chinezii, grecii sau celtii, cunosteau in detaliu secretele plantelor medicinale. Faptul ca le folosim si astazi reprezinta o dovada clara a longevitatii efectelor lor benefice. Este insa foarte adevarat faptul ca in trecut, omul era mai interesat si mai respectuos cu mediul natural si, totodata, convietuia in armonie cu aceasta.

Plantele medicinale sunt armele esentiale ale medicinii naturiste. Cu toate ca natura se afla intr-o continua schimbare, unele specii dispar, altele se nasc, iar altele strabat timpul, oamenii au ales intotdeauna plantele pentru puterea lor vindecatoare.

Noi consideram ca trebuie sa aducem in atentia publicului plantele medicinale. Mai exista si astazi cazuri in care oamenii s-au vindecat prin urmarea unor tratamente naturiste. De-a lungul timpului, s-au facut numeroase studii clinice si cercetari pentru a intelege interactiunea si efectele ce au loc intre plante si organismul nostru. Specialistii precizeaza ca tratamentele naturiste au un efect benefic pentru ca acestea respecta si se pliaza pe mecanismele naturale de apararea ale organismului si de echilibrare.

Plantele medicinale sunt specii vegetale, cultivate sau spontane, care prin compozitia lor chimica au proprietati farmaceutice si sunt folosite in terapeutica umana si veterinara.

Va propunem sa descoperiti care sunt cele mai folosite si eficiente plante medicinale. In dreptul fiecarei plante veti gasi o descriere privind beneficiile acesteia pentru sanatate, putand alege astfel care sunt acele plante potrivite pentru voi si cei dragi.

Tara noastra prezinta o natura bogata, oferindu-ne multe remedii naturale extraordinare pe tot parcursul anului. Avem misiunea noastra de a cunoaste si de a oferi informatii pretioase despre natura. Descoperiti plantele si beneficiile lor!

Vă informăm că detaliile, sugestiile de prezentare și de utilizare a plantelor de pe site-ul nostru au scop informativ. Datele prezentate nu trebuie folosite pentru a diagnostica, trata sau vindeca vreo boală ori afecțiune.  Deoarece sunt doar îndrumări și informații, acestea nu înlocuiesc sfaturile medicilor și/sau ale altor persoane autorizate, iar preparatele din plante nu inlocuiesc medicamentele prescrise.