15 ceaiuri care combat astenia de primavara
Fiecare persoana este influentata, in mod semnificativ ,de schimbarile meteorologice sau trecerea de la un anotimp la altul. Cu toate ca primavara aduce cu sine arome deosebite, covoare de flori si mult soare, acest sezon se poate transforma intr-un motiv de tristete pentru unele persoane. Starile de neliniste si melancolie apar din cauza ca organismul se adapteaza mai greu noilor conditii din mediul exterior, iar astfel se instaleaza astenia de primavara.
Desi nu este vorba despre o boala, aparitia zilelor insorite isi poate pune amprenta asupra sanatatii organismului. Ca sa faci fata acestei situatii, este indicat sa consumi ceaiuri care combat astenia de primavara si ofera energie corpului.
Ce inseamna astenie de primavara
Astenia de primavara reprezinta incapacitatea organismului de a se adapta la schimbarile externe. Este definita printr-o stare generala de slabiciune, lipsa de energie si momente de depresie, oboseala fizica si psihica. Simptomele pot fi de scurta durata, cronice ori intermitente, cu multiple variatiuni.
Potrivit studiilor despre astenie, aceasta stare poate afecta intregul corp sau doar anumite regiuni. Astenia de primavara ingreuneaza indeplinirea anumitor activitati simple si creeaza iluzia de slabire a intregului organism.
Cum se manifesta astenia de primavara
Starea de astenie se manifesta prin oboseala acuta, fara sa fi depus un efort semnificativ, somn agitat, cu multe intreruperi, miscari lente si o sensibilitate accentuata, la anumiti stimuli. Pot fi afectate, in mod special, femeile de 30-40 de ani, a caror vulnerabilitate fizica si emotionala este mai ridicata, precum si persoanele care lucreaza in conditii de stres, cele sedentare ori care sufera deja de alte afectiuni.
Principalele simptome ale asteniei de primavara:
- Epuizare fizica si psihica
- Tristete nemotivata
- Slabiciune musculara
- Anxietate si irascibilitate
- Dureri de cap
- Lipsa apetitului
- Pierderea vitalitatii
- Ameteala
- Palpitatii
- Caderea parului
- Spasme si crampe musculare
- Insomnii
- Tensiune arteriala scazuta
- Confuzie generala
- Dificultati de concentrare
- Probleme cu greutatea
- Tremuraturi
- Semne de raceala
- Febra
- Pierderea interesului pentru activitatile preferate
- Vedere neclara
- Dureri in piept
- Respiratie ingreunata
- Pierderea memoriei
- Dificultatea ori incapacitatea de a interactiona social
- Instalarea depresiei.
Primavara este un anotimp dificil pentru organism, insa, din fericire, exista diferite modalitati prin care pot fi combatute toate aceste simptome neplacute.
Ceaiuri care alunga astenia de primavara
Fitoterapia sau folosirea plantelor naturale si a extractelor din plante, in scopuri terapeutice, este de mare ajutor pentru combaterea asteniei. Aceasta afectiune de sezon poate fi alungata sau tinuta la distanta cu ceaiuri pentru astenia de primavara. Iata care sunt licorile pe care trebuie sa le consumi:
Ceai de ghimbir
Intrucat intareste sistemul imunitar, ghimbirul poate fi consumat cu succes primavara. Radacina de ghimbir se poate utiliza pentru anumite preparate culinare, insa si pentru ceai. Aceasta planta este considerata un adevarat izvor de substante cu efect terapeutic, de aceea trebuie sa o incluzi pe lista de remedii naturale care alunga astenia de primavara.
Ceai alb
Bogat in catehine si polifenoli, care aduc numeroase beneficii pentru sanatate, ceaiul alb protejeaza organismul de efectele nocive ale radicalilor liberi.
Intareste sistemul imunitar, reda sanatatea pielii si a parului, contribuie la tonifierea musculara si intareste functiile arteriale. Este unul dintre cele mai bune ceaiuri care combat astenia de primavara, fiind recomandat si copiilor, in aceasta perioada.
Ceai verde
Recomandat in orice anotimp, ceaiul verde este unul dintre cele mai bune ceaiuri pentru astenia de primavara. Consumat in fiecare dimineata, acesta ajuta la detoxifierea organismului, calmarea mintii, sporirea capacitatii de concentrare si obtinerea unei stari generale de bine. Poate fi combinat cu ceai de iasomie, pentru a fi transformat intr-o bautura cu adevarat miraculoasa.
Ceai de soc
Odata cu venirea primaverii, foarte multi oameni se gandesc si la kilogramele in plus acumulate in timpul iernii. Ceaiul de soc ajuta la eliminarea lichidelor retinute in exces in corp si actioneaza ca un puternic detoxifiant. In plus, mentine sanatatea aparatului respirator, are un continut ridicat de vitamina C si atenueaza starea de oboseala, specifica asteniei de primavara.
Ceai de ginseng
Eficient in combaterea stresului, ceaiul de ginseng contribuie la recapatarea vitalitatii. Spre deosebire de alte tipuri de ceai, acesta se obtine doar din radacina plantei. Ceaiul de ginseng contine ginsenoside, compusi cu rol antioxidant, care contribuie la atingerea echilibrului la nivel fizic si mental. De asemenea, acestia au capacitatea de a reduce efectele stresului.
Ceai de sunatoare
Unul dintre ceaiurile care combat astenia de primavara, prin alungarea starilor depresive si a oboselii, este cel de sunatoare. Aceasta planta are numerosi compusi, cu efecte benefice pentru organism, precum uleiuri volatile, taninuri, flavonoide, acid valerianic. Pentru o stare de sanatate excelenta, consuma 1-2 cani de ceai de sunatoare in fiecare zi!
Ceai de urzica
Datorita continutului sau bogat de vitamine (A, B2, C) si minerale (in special fier si magneziu), ceaiul de urzica inlatura oboseala resimtita la fiecare inceput de primavara. Proprietatile digestive, expectorante si detoxifiante ale plantei sunt cunoscute de sute de ani. Urzica este una dintre minunile naturii, eficienta pentru tratarea durerilor reumatismale, a durerilor de gat si bronsitelor.
Ceai de catina
Un tonic aflat la indemana tuturor, ceaiul de catina este unul dintre cele mai bune energizante naturale. Contribuie la cresterea imunitatii, mentinerea sanatatii sistemului nervos si detoxifierea organismului. Ceaiul de catina este ideal pentru combaterea asteniei de primavara.
Ceai de macese
Are un efect tonic asemanator cu cel al suplimentelor cu complexe de vitamine, intareste sistemul imunitar si creste nivelul de energie. Macesele sunt adevarate comori ale naturii. Actiunea lor deosebita asupra organismului este extrem de importanta si nu trebuie trecuta cu vederea daca vrei sa-ti pastrezi sanatatea.
Ceai de papadie
Papadia este una dintre plantele medicinale care apare primavara, asa ca te poti bucura de un ceai proaspat si gustos, cu numeroase proprietati terapeutice. Ceaiul de papadie are un puternic efect detoxifiant, vindeca anemia, este de ajutor in cazul persoanelor care sufera de diabet, inlatura tulburarile de metabolism si protejeaza vasele de sange.
Ceai de busuioc
Poate sa redea buna dispozitie si combate epuizarea fizica, asa ca il poti considera unul dintre cele mai bune ceaiuri pentru astenia de primavara.
Ceaiul de busuioc are o aroma extraordinara si este recunoscut pentru proprietatile sale antiseptice, carminative, diuretice, antiinflamatoare si antifungice. Infuzia din frunze si flori de busuioc se recomanda in caz de crampe abdominale, dureri de cap, laringita, faringita, gripa si raceala.
Ceai de valeriana
Efectele miraculoase ale acestei plante sunt cunoscute inca din Antichitate. Ceaiul de valeriana are o actiune miorelaxanta, antidepresiva si sedativa, fapt pentru care este unul dintre cele mai bune ceaiuri care alunga astenia de primavara.
Ceai de coada soricelului
Cunoscut ca fiind un bun detoxifiant, ceaiul de coada soricelului ajuta la tratarea numeroaselor afectiuni ale organismului. Este un tonic natural, sustine imunitatea, regleaza tensiunea arteriala si intareste corpul, pentru a face fata tuturor schimbarilor din mediul extern.
Ceai de macris
Ajuta la mentinerea tonusului fizic si psihic, lucru ce-l transforma intr-un ceai perfect pentru a combate astenia de primavara. Considerat un stimulent bland al digestiei, ceaiul de macris are efecte detoxifiante si imunostimulente si contine o multime de nutrienti care ii ofera organismului mai multa energie.
Ceai de roinita
Roinita sau melissa este o planta inrudita cu celebra menta. Aceasta planta contribuie la reechilibrarea psiho-emotionala, stimuleaza capacitatea mentala si dezvolta o mai mare putere de concentrare. Ceaiul de roinita elimina starile de oboseala si anxietate, fiind potrivit pentru alungarea asteniei.
Acestea sunt unele dintre cele mai bune ceaiuri care combat astenia de primavara. Cu siguranta, efectele lor benefice te vor ajuta sa treci cu bine peste aceasta perioada si sa-ti recapeti vitalitatea! Integreaza-le in dieta zilnica si, totodata, incearca sa ai un meniu echilibrat, sa dormi cel putin 7-8 ore pe noapte si sa faci putina miscare, pentru a invinge astenia.
Achizitioneaza de aici ceaiurile care combat astenia de primavara
Lasă un răspuns