Remedii naturale pentru boala Crohn

Boala Crohn este o afecțiune cronică inflamatorie a tractului gastrointestinal, care poate afecta orice parte a acestuia. Deși nu există o modalitate cunoscută de vindecare a bolii Crohn, există anumite plante medicinale și ceaiuri naturale care pot ajuta la gestionarea simptomelor și la reducerea inflamației. Vezi mai departe ce remedii naturale care îți fac viața mai ușoară dacă suferi de boala Crohn.

Ce este boala Crohn

Boala Crohn face parte dintr-un grup de boli cunoscute sub denumirea de boala inflamatorie intestinală (BII), alături de colita ulcerativă. Aceasta poate afecta orice parte a tractului digestiv, de la gura până la anus, însă cel mai frecvent este afectată porțiunea terminală a intestinului subțire (ileo-colonic).

Cauza exactă a bolii Crohn nu este pe deplin cunoscută, dar se crede că o combinație de factori genetici, ereditari, imunologici și de mediu poate contribui la dezvoltarea sa. Sistemul imunitar al organismului reacționează excesiv la prezența bacteriilor intestinale normale, declanșând un răspuns inflamator cronic. Această inflamație poate afecta întregul perete intestinal, determinând apariția simptomelor specifice bolii Crohn.

Alege >>> de AICI ceaiurile indicate pentru boala Crohn

Simptomele bolii Crohn pot varia în intensitate și pot include:

  • Diaree persistentă
  • Durere abdominală și crampe
  • Pierdere în greutate și lipsă de energie
  • Sângerare rectală
  • Febră
  • Slăbiciune și oboseală
  • Pierderea poftei de mâncare
  • Formarea de fisuri și ulcerații în tractul digestiv.

Boala Crohn este o afecțiune cronică, ceea ce înseamnă că simptomele pot fluctua între perioadele de exacerbare (episoade de inflamație activă și simptome accentuate) și perioadele de remisie (perioade fără simptome sau cu simptome mai ușoare). Tratamentul pentru boala Crohn poate include modificări ale dietei și stilului de viață, administrarea de medicamente pentru controlul inflamației și a simptomelor și, în cazuri severe, intervenții chirurgicale pentru a rezolva complicațiile.

Remedii naturale pentru boala Crohn

Cu toate ca inca nu s-a gasit un leac pentru aceasta afectiune, exista diverse remedii naturale pentru boala Crohn care ajută la ameliorarea simptomelor. Iata care sunt acestea:

Tumeric (Curcuma longa)

Turmericul conține curcuminoide, compuși cu proprietăți antiinflamatorii puternice. Poate fi utilizat sub formă de pulbere sau ca supliment.

Aloe vera

Sucul de aloe vera are efecte antiinflamatorii și poate ajuta la reducerea inflamației intestinale.

Este important să utilizezi aloe vera de înaltă calitate și să consulți un profesionist înainte de a o utiliza.

Ghimbir (Zingiber officinale)

Daca te confrunti cu boala Crohn trebuie sa stii ca ghimbirul are proprietăți antiinflamatorii și antispastice și poate ajuta la calmarea durerilor abdominale și a spasmele digestive. Poate fi consumat sub formă de ceai sau adăugat în alimente.

Menta (Mentha)

Menta poate avea efecte antispastice și poate ajuta la reducerea crampelelor și a durerilor abdominale asociate cu boala Crohn. Poți utiliza menta sub formă de ceai sau adăugată în mâncăruri.

Boswellia (Boswellia serrata)

Boswellia conține compuși cu proprietăți antiinflamatorii și poate ajuta la reducerea inflamației intestinale. Este disponibilă sub formă de suplimente.

Coada șoricelului (Achillea millefolium)

Aceasta planta medicinala are proprietăți antispastice și antiinflamatorii și poate ajuta la ameliorarea simptomelor bolii Crohn. Coada soricelului poate fi utilizată sub formă de ceai sau supliment.

Musetel (Matricaria chamomilla)

Acesta este adesea folosit ca remediu natural pentru a ameliora anumite simptome digestive, inclusiv în cazul bolii Crohn. Musetelul are proprietăți antiinflamatorii, antispastice și calmante, ceea ce îl face util în gestionarea unor simptome precum durerea abdominală, crampele și inflamația.

Ceaiul de musetel poate fi consumat pentru a obține beneficiile sale. Poți prepara o infuzie de musetel adăugând o linguriță de flori uscate într-o cană cu apă fierbinte și lăsându-le să se infuzeze timp de aproximativ 10 minute. Este important să bei ceaiul de musetel în cantități moderate și să urmezi indicațiile medicului.

Este important să consulți un medic gastroenterolog pentru un diagnostic corect și pentru a dezvolta un plan de tratament adecvat în cazul bolii Crohn. Fiecare persoană poate experimenta boala în mod diferit, iar tratamentul trebuie adaptat nevoilor individuale.

Alege >>> de AICI ceaiurile indicate pentru boala Crohn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *